Sfaturi pentru a combate cyberbullying-ul.
Din cercetările noastre, am constatat că până la 17% dintre tineri se confruntă cu agresiuni cibernetice înainte de vârsta de 25 de ani … dar ce este și cine o face? Cyberbullying vine într-o gamă largă de forme și dimensiuni diferite și este ceva total subiectiv destinatarului.
Definim hărțuirea cibernetică ca fiind :
„Cyberbullying este utilizarea tehnologiilor digitale cu intenția de a ofensa, umili, amenința, hărțui și abuza pe cineva”.
Oricine poate fi tinta acestora, indiferent de vârsta, serviciu, hobby.
Multe dintre celebritățile noastre au trecut prin aceasta experienta.
Cel mai important lucru este să știm cum să ne descurcăm. Iată primele 9 modalități de abordare a hărțuirii cibernetice dacă sunteți vizat:
1. Nu răspundeți niciodată
Nu răspundeți la nimic. Spunând ceva rău înapoi sau postând ceva umilitor în răzbunare poate inrautati lucrurile.
2. Captură de ecran
Dacă puteți, luați o captură de ecran a oricărui lucru pe care credeți că îl poate fi hărțuire cibernetică și păstrați o înregistrare a acestuia pe computerul dvs.
3. Blocați și raportați
Cele mai multe platforme online au această funcție, asigurați-vă că blocați și raportați utilizatorilor rău intenționați la platforma socială corespunzătoare.
4. Vorbește despre asta.
Este posibil să nu vă simțiți la acel moment, dar agresiunea cibernetică vă afectează în multe moduri diferite. Nu eşti singur. Vorbind cu cineva despre hărțuială, nu numai că vă ajută să căutați sprijin, dar documentează dovezi și va lua o greutate imensă din umeri.
5. Cât de gravă este?
Evaluați cât de gravă este agresiunea cibernetică. Dacă este un nume ușor de apel de la cineva pe care nu îl cunoașteți, ar putea fi mai ușor să raportați și să blocați acel utilizator.
6. Raportați-l.
Dacă întâmpinați hărțuire cibernetică de la cineva cu care mergeți la școală sau la facultate, raportați-l unui profesor. Dacă cineva vă amenință, vă dezvăluie informațiile personale sau dacă vă temeți de siguranța dvs., contactați Poliția sau un adult cât mai curând posibil.
7. Fii privat.
Vă recomandăm să țineți setările de confidențialitate pentru mass-media sociale ridicate și nu vă conectați cu cineva pe care nu îl cunoașteți offline. Nu ați vorbi cu oamenii aleatorii pe stradă, de ce o faceți online? Oamenii nu pot fi întotdeauna cei care spun că sunt și ați putea să vă puneți pe voi și pe cei care vă interesează cei mai expuși riscului.
8. Vorbește cu ei.
Uneori este posibil să se solicite ca un profesor sau un adult responsabil să găzduiască o mediere între dvs. și persoana care vă agresează online, dacă aceștia merg la aceeași școală sau colegiu ca dumneavoastră. O mediere poate fi înfricoșătoare, dar este adesea incredibil de puternică. Este, în esență, o conversație față-în-față între dvs. și persoana care vă agresează într-un mediu controlat și egal. Aceasta este o modalitate proactivă și eficientă de combatere a agresiunii online.
9. Simpatică.
Întotdeauna amintiți-vă că oamenii fericiți și sigure nu îi batjocoresc pe alții. Persoanele care se bâlbâie trec printr-un timp dificil și au nevoie deseori de ajutor și sprijin.
Consultați noul hub de asistență pentru hărțuire online sau participați la comunitatea noastră pentru a începe o conversație despre hărțuirea online …